Domácí kvašené zelí

26. července 2018 v 9:34 | leták Kaufland |  Recepty opsané z letáku Kaufland

Domácí kvašené zelí

Ingredience (8 porcí)

2 kg
zelí
40 g
soli
1 lžička
kmínu


Tip


· Vedle kmínu a soli můžeme pro ochucení kvašeného zelí vyzkoušet další příchutě - jablko, cibuli, křen, hořčičné semínko nebo kopr.


Postup


1


Zelí omyjeme, rozčtvrtíme a zbavíme košťálu. Poté hlávky nasekáme nebo nakrouháme na tenké nudličky.

2


Zelí dáme do mísy, zasypeme solí a kmínem. Všechno pořádně promícháme a sůl do zelí vmasírujeme. Zelí rukama pořádně pomačkáme. Poté zelí necháme odležet asi 3 až 4 hodiny.

3


Po odležení zelí pěchujeme do sklenic asi 1,5 cm pod okraj a zalijeme ho šťávou, kterou pustilo při odležení. Sklenice zavíčkujeme víčky typu Omnia nebo je můžeme zakrýt mikrotenovou nebo potravinářskou fólií, kterou zajistíme gumičkou.

4


Sklenice se zelím poté necháme projít mléčným kvašením, které se při pokojové teplotě dostaví nejpozději do 3 dnů. Sklenice vždy pro jistotu vložíme do plechu na pečení, který nám bude chytat případnou šťávu z kvašení.

5


Po prokvašení zelí zavíčkujeme, přeneseme do chladu a postupně spotřebujeme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama