Krémová polévka z ředkviček

18. května 2018 v 15:46 | Magazín Blesk-náš recept |  Polévky
4 porce
Suroviny:
1 l vody nebo zeleninového vývaru,
2 svazky ředkviček s čerstvými lístky,
1/4 celeru,
1 lžíce másla,
1 lžíce mouky,
4 lžíce zakysané smetany,
pepř,
sůl.
Postup:
Ředkvičky omyjte. Z natě odstraňte ovadlé lístky, ostatní dejte do misky a spařte je vodou. Po 5 minutách je ponořte do hodně studené vody, aby zůstaly pěkně zelené. Nechte je okapat a pak je nadrobno nasekejte.
V hrnku rozehřejte máslo, přisypte mouku a na mírném ohni za stálého míchání usmažte světle žlutou jíšku. Postupně přilévejte vlažnou vodu nebo vývar a stále míchejte, aby se neutvořily žmolky. Přidejte sekané lístky a celer, oloupaný, omytý a na kostičky nakrájený, a vařte vše společně asi 20-25 minut.
Na nudličky nakrájejte 4-6 červených ředkviček, trochu je osolte a smíchejte se zakysanou smetanu.
Každou porci polévky ozdobte kopečkem zakysané smetany s ředkvičkami. Podle chuti přikořeňte čerstvě mletým pepřem.
Tip:
Na kopeček smetany můžete nasypat naklíčenou vojtěšku nebo lístky řeřichy.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama