Nadívaná kedlubna s bylinkovým dipem

7. února 2018 v 8:29 | leták Kaufland |  Recepty opsané z letáku Kaufland
Potřebujeme (4 porce):

4 kedlubny,
500 ml zeleninového vývaru,
200 g bulguru,
200 g mletého hovězího masa,
200 g čerstvého krémového sýra,
200 g měkkého tvarohu,
50 ml syrovátky,
1 šalotku,
1 lžíci oleje,
1 svazek listové petrželky,
sůl,
pepř,
mletou sladkou papriku.

Postup:

Kedlubny očistíme a oloupeme. Poté je z jedné strany seřízneme a pečlivě vydlabeme ve středu tak, abychom si vytvořili prostor pro náplň. Vykrojené zbytky nakrájíme na kostičky. Bulgur připravíme podle návodu na obalu ve 300 ml vývaru. Šalotku oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Na oleji ji necháme zesklovatět a přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout. Přidáme kostičky kedlubny, zalijeme 100 ml vývaru a dusíme asi 10 minut. Petrželku umyjeme, očistíme, zbavíme tuhých stonků a nasekáme nadrobno. Polovinu petrželky pak spolu s bulgurem a tvarohem přidáme ke směsi mletého masa a dobře promícháme. Hotovou směsí pak plníme kedlubny, které dáme do zapékací misky zalité zbývajícím vývarem. Pečeme je 30 minut v troubě rozehřáté na 180°C.
Čerstvý krémový sýr utřeme se syrovátkou, přidáme zbývající petrželku a dochutíme solí, pepřem a sladkou paprikou. Bylinkový tvarohový dip pak podáváme spolu s nadívanými kedlubnami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama