Kohout na víně

28. října 2017 v 8:09 | Vareni.cz |  Francouzská kuchyně
hlavní chod
6 porcí

Kromě výborné polévky není mnoho způsobů jak kohouta připravit a proto doporučuji tento recept.

Potřebujeme:

4 dl masový vývar,
3 stroužky česnek,
200 g mrkev,
1 ks kohout,
1 lžíce hladká mouka,
1 svazek bouquet garni (svazek bylinek-petrželová nať, bobkový list, tymián, česnek),
250 g slanina,
0,7 l suché červené víno,
5 cl koňak,
250 g žampiony,
1 ks větší cibule,
4 lžíce olej,
podle chuti mletý pepř, sůl.

Postup:

Do marinády vytvořené z červeného vína, mrkve, cibule, bouquet garni, pepře a soli vložíme naporcovaného kohouta a necháme jej přes noc marinovat.
Druhý den vyjmeme kousky kohouta a přecedíme marinádu. Na oleji marinované kousky lehce osmažíme, přidáme zeleninu z marinády a orestujeme ještě 5 minut. Zasypeme moukou a za stálého míchání necháme mouku opražit. Podlijeme koňakem a flambujeme. Poté přidáme přecezenou marinádu vývar (nejlépe telecí) a vaříme zhruba 2,5 hodiny.

mezitím co se nám omáčka vaří, si na pánvi rozpustíme jemně nakrájenou slaninu na které osmažíme osolené a opepřené na plátky krájené žampiony. Ke konci varu přidáme restované žampiony, 5 minut ještě povaříme a podle chuti dosolíme a dopepříme.

Při přípravě receptu doporučuji nešetřit na víně ani koňaku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama