Svatební koláčky

17. července 2017 v 8:55 | Blesk 10/2011 |  Česká kuchyně
Suroviny:
3,75 hrnku polohrubé mouky,
1 hrnek mĺéka,
2 lžíce moučkového cukru,
0,5 kostky droždí,
2 žloutky,
0,5 lžičky soli,
250 g tuku,
Náplň:
mák,
povidla,
tvaroh.

Postup:
Z mléka a droždí zaděláme kvásek a přidáme do mouky i se žloutky,solí a omastkem. Vypracujeme těsto a ihned vyválíme plesku. Tu rozdělíme rádýlkem na malé části, které plníme. Pečeme na vymazaném plechu v mírně vyhřáté troubě.

Teplota: 150°C
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro zkušené
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 2-3 hodiny
Čas varení: 30-60 minut
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama