Rumový krém

6. září 2016 v 17:39 | časopis Tina |  Zákusek
Pro 4 osoby si připravíme:

3 lístky (4,5 g) bílé želatiny,
1 konzervu (236 ml) plátků kmpotovaného ananasu,
125 g kompotovaných brusinek,
4 vejce,
2 plévkové lžíce cukru,
2 polévkové lžíce tekutého medu,
4 polévkové lžíce rumu,
kůru z 1 citrónu,
1 kelímek (200 g) smetany na šlehání.

Příprava:

Nejprve dáme do studené vody změkčit želatinu. Kompotovaný ananas i brusinky necháme odděleně na sítech dobře okapat. Ve vodní lázni ušleháme vejce, cukr, med a citrónovou kůru do hustého krému. Vymačkáme a rozpustíme želatinu. Rum i želetinu vmícháme do vaječné hmoty. Krém chladíme v lednici do té doby, než začne tuhnout. Zatím ušleháme pevnou šlehačku, kterou do tuhnoucího krému vmícháme. Dezert podáváme ozdobený plátky ananasu a brusinkami.

Doba přípravy asi 20 minut (bez doby čekání).
1 porce přibližně 2260 kJ/300 kcal.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama