Listopad 2014

Sladké minipizzy podle Kluků v akci

26. listopadu 2014 v 3:32 | Blesk magazín |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:

10 g droždí,
2 lžíce cukru krupice,
150 ml vody,
300 g polohrubé mouky,
1 lžíce olivového oleje,
2 lžičky soli,
náplň podle chuti (mascarpone s vanilkovým cukrem, nugeta, ovoce, třtinový cukr).

Postup:

Droždí rozdrolíme, smícháme s vlažnou vodou, cukrem a trochou mouky a necháme vzejít kvásek.
Jakmile vyběhne, přidáme mouku, sůl, olej, vše dobře promícháme a vypracujeme hledké těsto.
Těsto dáme pod utěrku na 30 minut vykynout. Po vykynutí ho opět prohněteme a tvarujeme malé pizzy.
Pizzy potíráme mascarpone krémem (mascarpone smícháme s vanilkovým cukrem) nebo nugetou a zdobíme ovocem,
nakonec zlehka posypeme třtinovým cukrem.

Čertovy houby

26. listopadu 2014 v 3:14 | Magazín Blesku |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:

300 g hřibů,
máslo,
150 ml smetana,
1 lžíce hořčice (plnotučná),
1 lžíce kečupu,
1 lžíce sójové omáčky,
1 lžíce citrónové šťávy,
sůl,
mletý pepř,
muškátový oříšek.

Postup:

Houby nakrájíme na plátky (menší můžeme nechat vcelku) a podusíme na másle.
Ze smetany, hořčice, kečupu, sójové omáčky, citrónové šťávy a koření připravíme omáčku, kterou houby zalijeme.
Alespoň 15 minut směs znovu podusíme a podáváme s pečivem.