Sivestrovský aneb Lesní sulc

9. července 2013 v 11:28 | Ano |  Silvestr
Silvestr byl ve 4. století papež, který se před císařem Konstantinem také skrýval v lese. (Silvestris je latinsky lesní).
Od těch dob je nejkrásnější Silvestr v přírodě, na horách. Tak hodinku se projít po lese a pak se věnovat přátelům, přítelkyni, obrazovce a hlavně obžerství. Šampaňské, hymna, polibky, přání, předsevzetí a sulc! Te vás srovná, že můžete pokračovat až do novoročního projevu.

Vepřové koleno, nožičku ale i ramínko očistíme, omyjeme, dáme do studené vody a trochu povaříme. Vodu slijeme a maso dáme znovu vařit, tentokrát do papiňáku se solí, celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem i špetkou tymiánu. Vývar scedíme do připravené nádoby, maso pečlivě obereme. Vývar necháme v chladu ztuhnout, aby se dal shora sebrat vysrážený tuk. Znovu rozvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev (ne moc, je sladká), nakrájené maso, provaříme, doplníme nakrájenou syrovou cibuli (nemusí být), pokrájenými kyselými okurkami, kápneme ocet, dosolíme a dáme ztuhnout ve vhodné nádobě. Na její dno vytvarujeme z mrkve, okurek a vařeného vajíčka obrázek, jméno či nápis, který zůstane po vyklopení pěkně nahoře.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama