Plněná kuřecí křidélka

9. července 2013 v 11:42 | Ano |  Něco na zub
Suroviny:
10 kuřecích křidélek,
50 g drůbežích nebo vepřových jater,
50 g slaniny,
100 g drůbežího salámu,
1 cibule (pórek),
stroužek česneku,
1 vejce,
strouhanka,
sůl, pepř,
oregano, petrželka (pažitka),
hladká mouka,
trocha mléka.

Příprava náplně:
oloupanou cibuli, salám, slaninu a játra pomeleme najemno. Česnek rozetřeme se solí, petržel jemně nakrájíme, přidáme koření a sůl. Vše dáme do misky, spojíme vejcem, doplníme srouhankou (podle potřeby) a dobře promícháme.

Postup:
U kuřecích křidélek odřízneme v kloubu nejmenší část. Křidélka nasolíme, v kloubu nařízneme a uděláme malý otvor. Tímto otvorem prostrčíme malíček a uvolníme v křidélkách kapsičku, kterou plníme nádivkou. Naplněná křidélka obalíme stejnoměrně po všech stranách v hladlé mouce, rozšlehaných vejcích nastavených mlékem a v prosáté strouhance. Vložíme do hlubší pánve nebo kastrolu s rozehřátým tukem a budeme jen zvolna po pokličkou po obou stranách smažit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama