Ochutnejte mexickou specialitku

3. července 2013 v 19:58 | Báječná neděle - víkendová bašta |  Mexická kuchyně
Oblíbený pokrm pistolníků Divokého západu určitě zachutná i vám, vepřové žebírko bude vynikající k nedělnímu obědu!

Fazole Tex-mex

Namočte do studené vody 300 g fazolí alespoň na 12 hodin, pak je s 1 cibulí, bobkovým listem a 3 kuličkami nového koření uvařte bdoměkka. Rozkrájejte na malé kousky 300 g hovězího masa. Na pánvi na 2 lžících oleje lehce osmahněte 2 nadrobno nakrájené cibule, 3 stroužky česneku a 50 g slaniny, přidejte maso a opečte. Poté zasypte lžičkou sladké nebo pálivé papriky, lžící oregana, osolte, opepřete, zalijte trochou vývaru a zvolna poduste doměkka. Pak přidejte 1 malý lilek nakrájený na kostky, nakrájenou zelenou papriku a 4 rajčata, uvařené fazole a zvolna vařte, dokud zelenina nezměkne. Podle chuti dokořeňte.

Vepřové žebírko na černo

Potřete solí, pepřem, olejem a kouskem čerstvého nastrouhaného zázvoru asi 600 g vykoštěných kotlrt. Maso nechte chvíli rozležet a pak je opečte ze všech stran na malém množství tuku. Přendejte do pekáčku, podlijte pivem, přidejte 30 g rozinek. 2-3 lžíce kečupu, 2-3 lžíce nastrouhaného perníku a zvolna pečte doměkka. Podle potřeby podlévejte. Nakonec dochuťte lžičkou citronové šťávy a lžičkou cukru. Rozkrájejte 4 párky na poloviny, konce nařízněte a párky opečte. Vepřovou pečeni nakrájejte a obložte párky. Podávejte s vařenými bramborami, knedlíkem nebo noky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama