Králík dijonský aneb na hořčici

9. července 2013 v 9:34 | Ano |  Něco na zub
Světu vládnou dvě silné hořčice: ruská a francouzská, která je nejčastěji z Dijonu.
Králíka pomažeme hořčicí zevnitř i zvenku (na 1,5 kg těžkého králíka spotřebujeme sklenici hořčice - 2 dcl). Na pekáči dobře vymazaném máslem v troubě nejprve chvíli dusíme, odkryté pečeme a poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme vypečenou štávou, podle potřeby podléváme. Lze přidat i žampiony. Upečeného králíka naporcujeme, do šťávy přidáme 2 dcl smetany (šlehačky), provaříme. Dochutíme solí, pepřem, maso přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, vařenými brambory nebo hranolky. Nebojte se té hořčice!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama