Kedlubnový salát se žampiony

5. července 2013 v 16:03 | leták Kaufland |  Saláty
Suroviny:
500 g kedluben,
1 cibule,
60 ml bílého vína,
60 ml masového vývaru,
100 g žampiénů,
2 žlutá a 2 červená rajčata,
2 balení řeřichy,
1 svazek máta.

Na zálivku:
125 ml smetany ke šlehání,
sůl,
mletý pepř,
šťáva z 1 citronu,
špetka cukru.

Postup:
Kedlubny oloupeme a nakrájíme na hranolky, dáme do hrnce, posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, podlijeme bílým vínem a masovým vývarem a 10-15 minut zvolna dusíme. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužninu nakrájíme na kostky. Kedlubny vyjmeme z vývaru, necháme okapat a opatrně promícháme v míse s ostatními surovinami. Bylinky přebereme, opláchname a necháme důkladně okapat. Smetanu ušleháme a ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a cukrem. Hotovou zálivku nalijeme na salát.
Salát podáváme ozdobený řeřichou a lístky máty.

Pramen:
Saláty, Nakladatelství SLOVART
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama