Borotínský bůček

3. července 2013 v 12:57 | PEL-Mel Kaufland
Představovat bůček v české kuchyni je nesmysl. Nadívaný, pečený, ovar nebo jako součást moravského vrabce, to jsou jen základní "identity" českého bůčku. Kromě toho existuje i spousta dalších způsobů, jak ho připravit, a fandové bůčku si svůj recept leckdy střeží jako rodinný poklad. Do této plejády chceme přispět i my receptem na Borotínský bůček - tedy bůček plněný uzeným masem. Navíc, recept, který přinášíme, pochází z dílny samotné Stelly Zázvorkové! Tak do Toho!

Suroviny:
1,5 kg libového bůčku,
1 kg libového uzeného (krkovice, plec),
česnek,
sůl,
zelený pepř.

Postup:
V bůčku uděláme kapsu, kterou vytřeme česnekem utřeným se solí a drceným zeleným pepřem. Do kapsy vložíme uzené maso (pokud možno vcelku) a celý bůček pevně omotáme tenkým provázkem. Pokud v bůčku nejde udělat kapsa, vytvoříme plát a uzené maso zavineme jako roládu. Necháme den odležet v chladu a pak pečeme. Takto připravený bůček je výborný teplý i studený jako nářez.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama