Zeleninový salát s kuřecím masem

20. června 2013 v 14:25 | nejlepší recepty z pořadu Prostřeno úterý 4. prosince 2012 |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:
2-3 kuřecí prsní řízky,
1 ledový salát,
4-5 rajčat,
1 salátová okurka,
1 paprika,
mrkev, případně jiná oblíbená zelenina,
olivový olej,
sůl,
pepř.

Na dresinky:
1 velký bílý jogurt,
česnek dle chuti,
červená paprika,
1 červená cibule nebo svazeček lahůtkové,
pažitka na ozdobu.


Postup:
Maso nakrájíme na tenké nudličky, osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso dáme na pánev. Restujeme, dokud maso není hotové. Poté necháme vychladnout.
Zeleninu nakrájíme najemno, osolíme a zakápneme olejem a promícháme. Do jogurtu přidáme česnek, pepř, sůl a zamícháme. Máme česnekový přeliv. Nebo můžeme místo česneku dát červenou papriku, najemno nakrájenou cibuli a zamícháme, přidáme sůl, pepř. Zeleninu servírujeme na talíř, přidáme maso a přlijeme vyrobeným dresinkem.

Teplota: 160°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro začátečník
Národní kuchyně: česká/mezinárodní
Doba přípravy: 20 minut
Čas vaření: 10 minut
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama