Tarte tatin se skořicovým přelivem

19. června 2013 v 12:27 | nejlepší recepty z pořadu Prostřeno 6. září 2012 |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:

1 kg jablek,
1 balení vyváleného listového těsta,
šťáva z 1 citronu,
rum,
1 balíček skořicového cukru,
125 g másla,
rozinky či ořechy dle chuti.


Postup:


Jablka omyjeme, oloupeme a nastrouháme na tenké plátky. Ochutíme citronovou šťávou. Formu vymažeme máslem a vyskládáme do ní jablka až po okraj. Pokud chceme do koláče přidat rozinky nebo ořechy, smícháme je s jablky a touto směsí vyložíme formu. Směs zakryjeme tence vyváleným plátem listového těsta, které ořízneme podle tvaru formy. Propícháme ho vidličkou, aby během pečení nevyběhlo. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
Skořicový přeliv na koláč si připravíme tak, že v hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme skořicový cukr a rum dle chuti, mícháme, dokud směs nezhoustne.
Upečený koláč vyklopíme a ještě teplý ho polijeme vzniklým přelivem.


Teplota: 180°C
Vhodné pro vegetariány: ano
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně pokročilé
Národní kuchyně: francouzská
Doba přípravy: 30 minut
Čas vaření: 30 minut
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama