Špekáčky na černém pivě s cibulí a bylinkami

19. června 2013 v 11:52 | nejlepší recepty z pořadu Prostřeno |  Recepty opsané z Blesku
Známé jídlo,které chutná jako chlapská přesnídávka nebo lehká večeře

Suroviny:

8 špekáčků,
6 velkých cibulí,
2 černá piva,
sůl,
cukr,
2 velké rajské protlaky,
š stroužky česneku,
bazalka,
sádlo.


Postup:

Špekáčky nakrájíme na půlky a konce nakrájíme "na ježka". Takto upravené špekáčky vložíme na pekáč. Do hrnce dáme sádlo a po rozpálení vložíme čtvrtky cibule a zesklovatíme. Přidáme rajský protlak, špetku soli, 4 lžíce cukru, koření dle chuti, nakrájený česnek a zalijeme pivem. Dáme péct na 45 min. na 190°C.

Teplota: 150 a 190°C
Vhodné pro vegetariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro začátečník
Národní kuchyně: česká
Doba přípravy: 30 až 60 minut
Čas vaření: 45 minut
Recipe category: předkrm/restování/zapékání
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama