Plněné papriky

26. června 2013 v 20:09 | Magazín Právo |  Muž v hrnci
8 menších paprik,
olej,
kousek mrkve, celeru a cibule,
ocet,
3 zrnka pepře,
1 zrnko nového koření,
4 lžíce rajčatového protlaku nebo 8 lžic rajčatového kečupu,
1 lžíce hladké mouky,
cukr.

Nádivka:
400 g mletého masa (vepřové a hovězí),
2 housky,
1 vejce,
strouhanka,
kousek cibule,
mletý pepř,
sůl.

Z paprik seřízneme vršky, odstraníme semena a žebra, dobře je vypláchneme a naplníme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou zeleninu a cibuli, zalijeme je trochou vody, zakápneme octem, přidáme koření, rajčatový protlak (kečup), naplněné papriky a dusíme je pod poklicí čtvrt hodiny. Pak je vyjmeme, do základu přimícháme mouku rozmíchanou s trochou vody, za stálého míchání uvedeme do varu a přidáme zpět papriky. Dusíme je ještě čtvrt hodiny, vyjmeme a omáčku rozmixujeme, osladíme, okyselíme a uvedeme do varu.
Prohřejeme v ní papriky a podáváme s rýží nebo s houskovými knedlíky.

Příprava nádivky:
Housky nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, po prosáknutí rozmělníme s mletým masem, vejcem, strouhankou, drobně nakrájenou cibulí, pepřem a solí.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama