Párky v bramborovém těstíčku

26. června 2013 v 19:26 | Magazín Právo |  Muž v hrnci
500 g vařených brambor,
50 g mouky krupice,
sůl,
1 vejce,
30 g másla,
150 g hrubé mouky,
párky.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je a ještě horké rozmačkáme. Přidáme krupici, sůl, vejce, máslo, mouku a zpracujeme těsto. Na válu posypaném moukou ho válečkem rozválíme na výšku 2-3 milimetrů a pokrájíme na obdélníčky, jejichž velikost volíme podle velikosti nožiček párků.
Nožičky párku zabalíme do jednotlivých obdélníků, těsto dobře přitlačíme a na koncích uzavřeme, zformujeme do válečků a ve vařící slané vodě uvaříme. Chutnají především s rajskou omáčkou. Takto připravené párky v bramborovém těstíčku můžeme ale i smažit na tuku (kdo může, tak na sádle).

Příloha:
Pokud podáváme s rajskou omáčkou, již další přílohu nepoužíváme, pokud máme párky v těstíčku směžené, podáváme je s různě upravenými brambory (chutné jsou především s bramborovou kaší) a se saláty, případně pouze s dušenou zeleninou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama