Panacota

20. června 2013 v 15:26 | recept bohatství Vlastimil Marek |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:
1 l smetany,
6 ks želatiny plátkové,
200 g krystalového cukru,
30 g vanilkového cukru,
100 g strouhaného kokosu,
100 g mletého máku.

Postup:
Smetanu nalejeme do hrnce, necháme přejít varem, odstavíme a počkáme, až zchladne na 60°C. Potom přidáme cukr a namočíme si želetinu. Až změkne, vložíme ji do smetany a dobře promícháme. Poté si smetanu rozdělíme na dva díly - do jednoho přidáme kokos a do druhého mletý mák. Nalejeme do formiček a dáme ztuhnout do ledničky. Ztuhlý dezert vyklopíme a servírujeme s omáčkou z černého jeřábu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama