Ovocná kůže

19. června 2013 v 11:17 | Blesk úterý 27. listopadu 2012 |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:

1 kg ovoce na pyré,
300 g banánů na zahuštění


Postup:

Z ovoce je třeba odstranit nejedlé části, větší kusy nakrájet na menší, aby se rovnoměrně rozmixovaly (osvědčené je mražené ovoce).
Mražené ovoce rozmixujeme s banány. Jestli je směs moc kyselá, osladíme kukuřičným nebo pšeničným sirupem. Konzistence by měla být přibližně taková jako jablečné pyré (dětská výživa). Připravené pyré nalejeme na pečicí papír. Rozetřeme na tloušťku asi půl centimetru.
Dáme sušit do předem vyhřáté trouby. Plechy s kůží je potřeba v průbehu sušení obracet, aby se rovnoměrně osušila. Dvířka na troubě je potřeba nechat pootevřená asi na 2,5 centimetru, aby mohla unikat pára. kontrolujeme každé 2 až 3 hodiny. Až se kůže nelepí, je hotová.
Sušíme při 65 až 75°C. Hotovou kůži odstraníme z papíru ještě teplou a upravíme podle potřeby. Kůži je potřeba mít zabalenou v celofánu nebo uzavřenou v dóze.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama