Mušle a víno - francouzský ráj

26. června 2013 v 14:01 | magazín Blesk náš recept |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:

3 l mušlí,
2 špetky šafránu,
větvičku celeru,
150 g čerstvé smetany,
jeden citrón.

Postup:

Očistěte mušle.
Omyjte a nasekejte celer na proužky.
Mušle spolu s celerem dejte do kastrolu a na olivovém oleji osmahněte na prudkém ohni. Pak je vyndejte a sceďte vyvyřenou šťávu.
Šťávu povařre na mírném ohni se smetanou a šafránem.
Nastrouhejte citronovou kůru.
Pět minut před podáváním přidejte do šťávy mušle s citrónem a prohřejte.

Podávejte se silnějšímn bílým vínem mladšího ročníku.
Doporučujeme jihoafrické chardonnay, které dostanete ve vinotékách.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama