Kuře vařené s vínem

26. června 2013 v 18:36 | Magazín Právo |  Lehce a zdravě
Suroviny:

1 kuře (může být i větší),
1 citrón,
voda,
sůl,
80 g cibule,
1/2 (podle velikosti kuřete i méně) celeru,
2-3 spodní části pórku,
1 mrkev,
1 bobkový list,
10 kuliček pepře,
4 kuličky nového koření,
2-2,5 dl bílého vína,
popřípadě zelená petrželová nať.


Postup:

Kuře očistíme, umyjeme, vykostíme (pokud to neumíme, rozdělíme ho přibližně na čtvrtky a teprve po uvaření z kostí obereme). Maso z obou stran poapeme citrónem a zalijme osolenou vodou.
Přivedeme do varu. potom přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli, nakrájenou zeleninu, koření, víno a vše spolu uvaříme doměkka. Uvařené kuře pokrájíme na porce, dáme na talíře (na mísu), obložíme uvařenou zeleninou, pokapeme citrónovou šťávou a posypeme nasekanou petrželkou.
podáváme s jablkovým křenem, černým chlebem či tmavou bagetou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama