Kořeněné makrely

26. června 2013 v 20:23 | Magazín Právo |  Muž v hrnci
1-3 makrely,
1 malá mrkev,
1 cibule,
1 strožek česneku,
olej,
sůl,
tymián,
bobkový list,
mletý pepř,
2 lžíce rajčatového kečupu,
1 sklenka bílého vína,
citrónová šťáva,
vývar (z kousku kostky),
petrželka,
kousek citrónu.

Makrely necháme částečně rozmrazit, dočistíme a nakrájíme na příčné řezy. Mrkev a cibuli velmi jemně nakrájíme, zpěníme na oleji, pak přidáme česnek nakrájený na tenké plátky, připravené makrely, sůl, koření, kečup, trochou vína a dusíme nebo pečeme. Po chvilce přidáme zbytek vína, citrónovou šťávu, podle potřeby trochu vývaru a dusíme (nebo pečeme), až makrely změknou.
Před dohotovením přidáme jemně usekanou petrželku. Podáváme s brambory s dílky citrónu a se zeleninovým salátem. Můžeme je také podávat studené s pečivem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama