Karlovarský telecí guláš

26. června 2013 v 18:53 | Magazín Právo |  Muž v hrnci
400 g telecího masa,
80 g másla,
1 malá cibule,
sůl,
mletá sladká paprika,
30 g hladké mouky,
hovězí vývar (nebo vývar z masoxu),
4 lžíce zakysané smetany.


Nadrobno pokrájenou cibuli osmahneme dozlatova na rozehřátém másle a jakmile je hotová, přidáme na kostky nakrájené maso. Za stálého míchání ho necháme po všech stranách opéci,potom ho osolíme, poprášíme mletou paprikou a opět za míchání krátce podusíme. Přidáme trochu vývaru a necháme za častého míchání dělat.
Jakmile je maso měkké, zaprášíme je moukou, osmahneme, podlijeme vývatem (masoxem) na požadované množství a necháme povařit.
Těsně před dohotovením vmícháme zakysanou smetanu a případně opatrně dosolíme. Pokud zaléváme pravým hovězím vývarem, přidáme pro chuť během vaření 1/2-3/4 kostky masoxu.
Obdobně děláme i v papiňáku, je to pohodlnější, dusíme zhruba 30-40 minut, zakysanou smetanu přidáme až do hotového guláše a jen krátce necháme prohřát.

Příloha:
těstoviny, houskové knedlíky, noky, rýže.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama