Hovězí roláda

20. června 2013 v 11:20 | nejlepší recepty z pořadu Prostřeno |  Recepty opsané z Blesku
Suroviny:
1,5 zadního hovězího masa,
plnotučná hořčice,
1 cibule,
150 g špeku či slaniny,
nakládané okurky,
1 paprika,
1 bobkový list,
2 hřebíčky,
pepř a sůl,
kostka masoxu,
200 ml červeného vína,
čerstvé švestky,
olej,
hlávka červeného zelí,
1 jablko,
8 špekových knedlíků - německý polotovar

Postup:
Maso naklepeme, okořeníme pomažeme hořčicí, přidáme cibuli, špek, pokrájenou papriku a nakládané okurky a zabalíme do rolády.
Maso osmehneme na oleji a podlejeme bujonem. Přidáme sklenku vína a švestky či namočené hrozinky. Lze přilít i lák z okurek. Pečeme v troubě doměkka a pak doděláme šťávu.
Červené zelí nakrájíme na jemno, povaříme a přidáme k němu jablíčko, skořici, bobkový list a hřebíček.
Knedlíky uvaříme ve vroucí vodě.


Teplota: 100, 160 a 200°C
Vhodné pro vegatariány: ne
Počet porcí: 5
Obtížnost: pro mírně poktočilé
Národní kuchyně: německá
Doba přípravy: 1-2 hodiny
Doba vaření: 1-2 hodiny
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama