Hovězí plátky na pepři

27. června 2013 v 8:27 | Magazín Právo |  Muž v hrnci
4 hovězí plátky,
2 cibule,
1/2 balíčku kuličkového pepře,
tuk na osmažení plátků,
cibule,
sůl,
hladká mouka na zahuštění.

V papiňáku osmažíme na tuku nadrobno nakrájenou cibuli (zhruba 8-10 minut). Plátky naklepeme, na okrajích asi 3x nařízneme (aby se při dušení nekroutily), osolíme a na rozpáleném tuku na každé straně 4-5 minut opečeme. Vložíme i s případnými přípeky na cibuli, přisypeme celý pepř. Podlijeme vývarem (vřelou vodou s masoxem), aby bylo vše ponořeno. dusíme v uzavřeném papiňáku 40-50 minut. Vyjmeme plátky, zahustíme moukou se studenou vodou, necháme zhruba 6 minut povařit, přecedíme, dochutíme solí, masoxem, případně lžičkou sójové omáčky.

Příloha:
houskové knedlíky, rýže, hlávkový salát.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama