Uzeninový salát sestry Zuzanky

27. dubna 2013 v 14:06 | Magazín Právo |  Saláty
500 g uzeniny (vuřty, točený salám, silnější jemné párky apod.)
2 malé lehké majol­ky nebo 1/2 sklenice lehké majonézy (bývá o obsahu 250 ml)
1 kelímek bílého jo­gurtu
2 velké cibule nakrá­jené na kroužky, které pře­řízneme na polovinu
2 lžíce kečupu
2 lžíce octa
2 lžíce oleje
2 lžíce worcesterste­rové omáčky
1 lžíce plno­tučné hořčice. Kdo má radě­ji trochu více pikantnější, přidá ještě 1/2 lžičky mle­té pálivé papriky a necelou 1/2 lžičky chilli koření - vřele doporučuji.

Kečup, ocet, olej, worceste­rovou omáčku a hořčici pro­mícháme a přivedeme v kast­růlku za stálého míchání do varu. Odstavíme a necháme vychladnout. Uzeninu olou­páme, nakrájíme na zhruba 2 mm silná kolečka a zalijeme je vychladlou směsí. Přidáme lehkou majolku nebo majoné­zu, bílý jogurt a nakrájenou cibuli. Rádně promícháme a necháme dole v ledničce odpočívat pod alobalem ales­poň 24 hodin.

Ještě před uložením do led­ničky ochutnáme - pokud se nám zdá hodně kyselé, vmí­cháme trochu cukru moučky, pokud bychom chtěli trochu zostřit, přidáme mletou pálivou papriku nebo chilli koření - prostě doděláme podle chuti.
Mělo by být pikantní, pří­jemné na chuť, barvy světlejší

Příloha:
čerstvý chléb, pečivo, na zapití pivo.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama