Sekaná pečeně s jarní cibulkou

28. dubna 2013 v 14:32 | Blesk pátek 6. května 2011 |  Recepty Albert
1 kg mletého masa - mix vepřového a hovězího
1 vejce
1 jarní cibulku
4 stroužky česneku
lžičku plnotučné hořčice
3 lžičky majoránky
sůl
pepř
strouhanku

Jarní cibulku včetně natě nasekejte najemno. Vejce rozšlehejte. Maso vyklopte do mísy a postupně do něj zapracujte cibulku, vajíčko, česnek, hořčici, majoránku, sůl i pepř. Dle potřeby maso zahustěte strouhankou. Dobře promíchejte a nechte v lednici dvě hodiny odležet. Ze směsi připravte šišku a dejte ji do pekáče. Povrch sekané pokropte vodou. Sekanou podlijte a dejte do trouby. Pečte 6O minut při teplotě 150°C podle potřeby podlévejte. K takto připravené sekané se hodí šťouchané brambory.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama