Kardinálská polévka

27. dubna 2013 v 14:51 | Večery pod lampou 6/1997 |  Recepty z rakouské kuchyně
1 l silného hovězího vývaru,
700 g rajčat,
šťáva z půlky citrónu,
150 ml bílého vína,
1 lžíce cukru,
1 lžička solamyli,
100 ml madeiry,
100 ml smetany na šlehání,
bobkový list,
tymián,
2 zrnka nového koření,
cukr,
pepř,
sůl

Rajčata omyjeme, nakrájíme na kousky, vložíme do vroucího vývaru a uvaříme doměkka.asi po pěti minutách přidáme koření, citronovou šťávu a kousek důkladně omyté, tence seíznuté citronové kůry, bílé víno a vaříme dále. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Polévku prolisujeme, rozmíchaným v madeiře a krátce povaříme. Polévku servírujeme v šálcích a ozdobíme ji šlehačkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama