Majoránka

26. prosince 2009 v 14:42 |  Jak a čím kořenit
Je to bylina z čeledi hluchavkovitých. Pochází ze severní Afriky.
Jako koření se používají sušené listy a květní poupata. Majoránka má využití zejména ve směsích pro výrobu klobás a dalších uzenin, lze jí však ochutit všechny druhy sekané a pokrmy z mletého masa, které nejen aromatizuje, ale také zjemňuje jeho chuť. Majoránka je vhodná do salátů, do polévek bramborových, rajčatových, masových, luštěninových, špenátových a houbových, používá se do rajské a smetanové omáčky, do omáček k masům a omáček vůbec - ve studené i teplé kuchyni, na toasty a k sýrům.
U nás patří majoránka k nejoblíbenějším druhům koření. Je to typické zabijačkové koření, je nezbytná pro přípravu bramborové a dršťkové polévky, játrových knedlíčků, bramboráku apod.. Koření si může každý vypěstovat na zahrádce, ale také na balkóně ve větším květináči nebo truhlíku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama