Tvarohová štola

28. října 2008 v 6:43 | Večery pod lampou 51/1998 |  Moučník na neděli
2 1/2 hrnku polohrubé mouky,
2/3 hrnku pískového cukru,
1/2 hrnku dobře omytých a okapaných hrozinek,
3 lžíce rumu,
3 lžíce pokrájeného kandovaného ovoce,
2 lžíce oloupaných a na nudličky nakrájených mandlí,
1 kostka tvarohu,
3/4 kostky másla,
2 vejce,
1 balíček prášku do pečiva,
1/2 lžičky skořice,
nastrouhaná kůra z 1/2 dobře omytého citronu,
hladká mouka na posypání válu,
tuk na vymazání plechu,
2 lžíce rozpuštěného másla na potření,
moučkový cukr na posypání

Mouku smícháme s cukrem, skořicí, citronovou kůrou a práškem do pečiva. Přidáme tvaroh, vejce, rum, změklé máslo a vše dobře prohněteme. Do těsta zapracujeme mandle, kandované ovoce a rozinky. Znovu prohněteme a na pomoučněném válu vyválíme z těsta obdélníkový plát silný 3 cm. Přeložíme ho tak, aby se delší strany uprostřed plátu spojily. Poté dvojitý plát ještě přeložíme napůl, aby se po straně štoly utvořil žlábek. Těsto tlakem ruky spojíme, štolu přeneseme na tukem vymazaný plech a zvolna pečeme ve středně předehřáté troubě asi 40 minut. Upečenou a ještě teplou tvarohovou štolu potřeme rozpuštěným máslem a pocukrujeme.
-zm-
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama