Sójové rizoto

28. října 2008 v 10:06 | Večery pod lampou |  Se sójou zdravě a chutně
250 g uvařených sójových bobů,
150 g dušené rýže,
100 g chřestu (i z konzervy),
2 hrsti nakrájených čerstvých hub,
2 lžíce rostlinného oleje na pečení,
1/4 l kuřecího vývaru,
sójová omáčka,
mletý pepř,
sůl

Sójové boby přebereme a řádně propláchneme. Pak je na 10-12 hodin namočíme do studené vody. Potom je uvaříme v dostatečném množství mírně osolené vody (3-4 díly vody na 1 díl sóji).
Rýži trochu osolíme a dusíme skoro doměkka (3 díly vody na 1 díl rýže). Na oleji krátce podusíme nakrájené houby a chřest, přidáme uvařené sójové boby a rýži, zalijeme vývarem, promícháme a na mírném ohni zvolna dusíme, dokud se vývar nevsákne. Dochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme a podáváme se zeleninovým salátem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama