Sójové plátky na slanině

27. října 2008 v 9:39 | Večery pod lampou 47/1996 |  Sójové maso v kuchyni
100 g sójových plátků,
1/2 l vroucí vody,
1/2 kostky slepičího bujonu,
50 g slaniny,
1 středně velká cibule,
300 g pórku,
1 lžička škrobové moučky,
pažitka

Sójové plátky zalijeme vroucí vodou, v níž jsme rozpustili bujon, necháme asi 30 minut nabobtnat. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme ji a zpěníme na ní nadrobno nakrájenou cibuli. Na tento základ vložíme nabobtnalé sójové maso i se zbylou tekutinou. Podle potřeby ještě podlijeme a maso asi 10 minut podusíme. Potom přidáme pečlivě očištěný, na kolečka nakrájený pórek a ještě asi 5 minut dusíme. Nakonec pokrm zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou ve vodě a podusíme, dokud šťáva nezhoustne. Podle chuti osolíme. Na talířích posypeme jemně nakrájenou pažitkou. Podáváme s rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama