Sójové plátky na cibuli s hořčicí a křenem

27. října 2008 v 9:28 | Večery pod lampou 47/1996 |  Sójové maso v kuchyni
100 g sójových plátků,
1/2 l vroucí vody,
1/2 kostky masového bujonu,
1 lžička hořčice,
hladká mouka,
4 lžíce oleje na smažení,
200 g cibule, sůl,
křen,
rajčata na ozdobu

Sójové plátky vložíme do mísy a zalijeme vroucím vývarem z kostky. Necháme asi 1 hodinu nabobtnat. Potom sójové maso scedíme, zlehka vymačkáme tekutinu, plátky po obou stranách potřeme hořčicí, obalíme v hladké mouce a po obou stranách osmažíme na rozehřátém oleji. Osmažené plátky vložíme do tlakového hrnce, pokryjeme oloupanou a na plátky nakrájenou cibulí, osolíme, vše zalijeme tekutinou zbylou po namočení plátků, případně ještě přidáme vodu. Tlakový hrnec uzavřeme a vaříme asi 10 minut. Sememe z ohně, ochladíme, vyjmeme plátky, upravíme je na talíře, posypeme nastrouhaným křenem a ozdobíme plátky rajčat. Podáváme s libovolnou přílohou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama