Nepravá dršťková polévka

27. října 2008 v 8:48 | Večery pod lampou 47/1996 |  Sójové maso v kuchyni
10 lžic sójového granulátu,
2 lžíce oleje,
1 velká cibule,
2 lžíce hladké mouky,
1 kostka masového bujonu,
3 stroužky česneku,
1 lžička sladké papriky,
podle chuti pálivá paprika,
pepř,
majoránka,
sůl

Sójový granulát namočíme do vody asi na 10 minut.
Na tuku zpěníme oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme j moukou a připravíme světlou jíšku. Okořeníme sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a zalijeme vodou. Přidáme bujonovou kostku, namočený granulát, osolíme a společně vaříme asi půl hodiny. Polévku nakonec dochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s chlebem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama