Kyselá houbová polévka

25. října 2008 v 13:47 | Večery pod lampou |  Recepty pro milovníky hub
200 g čerstvých hub (směs) nebo 20 g sušených hub,
2,5 dl kyselé smetany nebo kyselého mléka,
40 g polohrubé mouky,
40 g tuku,
1 malá cibule,
1 bobkový list,
paprika,
sůl,
ocet nebo citron

Čerstvé houby očistíme, opereme, nakrájíme na tenké plátky a podusíme ve vlastní šťávě. V jiné nádobě zpěníme na tuku jemně pokrájenou cibulku, přidáme podušené houby, přilijeme vodu, osolíme okořeníme a dusíme, až jsou houby měkké. V kyselé smetaně nebo kyselém mléce rozkvedláme mouku, přilijeme k houbám, dolijeme podle potřeby vodou a za stálého míchání povaříme. Podle chuti můžeme polévku dokyselit citronovou šťávou nebo octem.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama