Jemná houbová polévka

25. října 2008 v 13:39 | Večery pod lampou |  Recepty pro milovníky hub
250 g čerstvých hub (bílé hřibovité, holubinky, čirůvky, májovky a jiné druhy hub),
1 l mléka,
40 g hladké mouky,
40 g másla nebo oleje,
2 žloutky,
špetka zelené petrželky nebo libečku,
sůl

Houby očistíme, opereme, drobně pokrájíme, zalijeme mlékem, zahustíme jíškou a dobře povaříme. Polévku osolíme a ochutíme pouze zelenou petrželkou nebo libečkem. Před podáváním rozkvedláme do polévky žloutky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama