Fazolová polévka s houbami

28. října 2008 v 10:16 | Večery pod lampou |  Luštěniny v kuchyni
200 g bílých fazolí,
2 hrsti sušených hub,
1 1/2 l vývaru (z masa, kostí nebo kostky),
1 menší mrkev,
plátek celeru,
1/2 cibule,
2 lžíce másla,
1 lžíce hladké mouky,
100 ml smetany,
pepř,
sůl,
citronová šťáva,
petrželka
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme doměkka, rozmixujeme a zalijeme vývarem. Nadrobno pokrájenou cibuli a zeleninu zpěníme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme a zavaříme k fazolím. Přidáme předem namočené houby, osolíme, opepříme a asi čtvrt hodiny vaříme. Nakonec polévku zjemníme smetanou a dochutíme citronovou šťávou a jemně usekanou petrželkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama